Operaţia chirurgicală pentru cataractă se efectuează în clinica ONIOPTIC utilizând tehnica facoemulsificării, cu ajutorul sondei „Ozil” adaptată aparatului nostru, care ghidează, complet computerizat, intervenţia chirurgicală şi care permite utilizarea unei anestezii locale sub formă de instilaţii sau injecţie perioculară.
Pentru obţinerea unei vederi perfecte, firma noastră utilizează numai cristaline “premium” fabricate de cele mai bune firme din lume (ALCON, Bausch&Lomb, Zeiss), din materiale de calitate superioară, care permit o vedere periferică normală şi o bună profunzime a câmpului vizual, cu vindecare rapidă şi perfectă. Cristalinul artificial rămâne în ochi pe toată durata vieţii, prin urmare, alegerea sa este o etapă foarte importantă. Există mai multe tipuri de cristaline cu caracteristici optice diferite, care trebuie adaptate nevoilor fiecărui pacient:
Cristalinele artificiale foldabile monofocale, fabricate dintr-un material flexibil, cu biocompatibilitate foarte bună, pot fi introduse prin incizii mici. Avantajul acestor cristaline este lipsa astigmatismului postoperator, ceea ce asigură o vedere bună la distanţă, necesitând portul ochelarilor numai pentru vederea de aproape.
Cristalinele foldabile asferice monofocale, cu filtru pentru radiaţiile invizibile ultraviolete şi albastre din spectrul vizibil, protejează retina împotriva acestor radiaţii, contribuind la prevenirea unei afecţiuni oculare grave: degenerescenţa maculară legată de vârstă; este şi asferic, asigurând o vedere cu contrast foarte bun.
Cristalinele foldabile monofocale torice corectează astigmatismele corneene pre-existente, obţinând o claritate foarte bună la distanţă şi la aproape prin postul ochelarilor pentru citit, filtrează de asemenea lumina ultravioleta si albastra. (Calculator AcrySof Toric)
Cristalinele foldabile, multifocale cu pigment galben, cu o construcţie specială, prin care se asigură o vedere clară atât la aproape, cât şi la distanţă. Astfel pacientul este independent de ochelari sau lentile de contact, iar satisfacţia sa este foarte mare.
Cristalinele foldabile multifocale, torice, pentru corectarea astigmatismului. (Calculator AcrySof Toric Multifocal)
Cristalinele artificiale personalizate, multifocale torice, asferice, cu protecţie UV se adresate persoanelor cu dioptrii extreme şi sunt produse la comandă, în urma unor măsurători speciale.
Cristalinele acomodative reprezintă o altă invenţie descoperită în ultimii ani, care încearcă să imite fenomenul natural de acomodare al ochiului (adică de vedere clară la toate distanţele), creând independenţă de ochelari sau lentile de contact.
Cristalinele trifocale