Departamentul de hematologie oferă un meniu extins de teste de hematologie: morfofiziologie, teste de hemostază, reacţii citochimice, teste de imunohematologie, şi teste de trombofilie. Sunt utilizate o varietate de tehnici cum ar fi Citometria în flux cu fluorescență, impedanță, focusare hidrodinamică, metoda spectrofotometrică sau electroforeza capilară.

Prin utilizarea unor sisteme complexe, de înaltă performanță, integrate într-un flux de lucru complet automatizat, ce permite standardizarea procedurilor şi creşterea vitezei și acurateţii analizelor, serviciile oferite de Departamentul de Biochimie asigură o analiză rapidă şi cuprinzătoare a diverselor produse biologice. Gama de teste este foarte vastă cuprinzând teste de biochimie generală, din sânge şi urină, proteine specifice în ser şi urină, teste biochimice din lichide de puncţie, din materii fecale, teste biochimice pentru tulburări ereditare de metabolism, vitamine şi oligoelemente, acizi graşi, markeri non-invazivi pentru afecţiuni hepatice, determinări droguri urină.

Tehnologia avansată reprezentată de analizoarele complet automatizate, împletită cu profesionalismul şi dăruirea personalului din Departamentului de imunologie, asigură pacienților noștri o paletă variată de teste: markeri endocrini, markeri tumorali, markeri virali, markeri osoşi, markeri boli autoimune şi serologie boli infecţioase.

Identificarea rapida, fiabila a agentilor patogeni si sensibilitatea lor la antimicrobiene este un instrument-cheie in medicina modernă. Prin tehnologia de ultimă generaţie din dotare, folosind metode complet informatizate, cu interpretarea sensibilităţii la antibiotice pe baza Concentraţiei Minime Inhibitorii, conform standardelor internaţionale în vigoare, Departamentul de microbiologie are posibilitatea de identificare  microbiana sigura si testarea foarte rapidă a sensibilitatii la antibiotic; astfel este mărită eficiența,  prin intervenția umană redusă, cu posibilitatea de furnizare rapida a rapoartelor de laborator.

În cazul culturilor pozitive  identificările microorganismelor sunt efectuate prin următoarele tipuri de determinări: culturi bacteriene pe medii selective și diferențiale,  culturi fungi, antibiogramă difuzimerocă.