Spital de oftalmologie

 

Cel mai modern şi mai performant centru din ţară pune la dispoziţia dumneavoastră aparatură de cel mai înalt nivel tehnologic pe plan mondial.


Activitatea companiei ONIOPTIC s-a dezvoltat şi diversificat semnificativ în 2005 prin înfiinţarea unui compartiment chirurgical de corecţie a defectelor de vedere (viciilor de refracţie), dotat cu sistem de chirurgie refractivă  de o mare acurateţe şi performanţă, reprezentat de Laserul Excimer Zeiss, iar la început de an 2010 ne mândrim cu inaugurarea centrului de chirurgie oftalmologică, ultramodern echipat, unde sunt efectuate tehnici avansate de microchirurgie oculară.

Pentru operaţiile oculare, efectuate în ambulatoriu, Spitalul de oftalmologie ONIOPTIC posedă un bloc operator alcătuit din sală de operaţie, compartiment de anestezie şi de terapie intensivă. Toate intervenţiile se efectuează fără internare, cu anestezie locală, sub supravegherea medicului anestezist şi monitorizarea permanentă a funcţiilor vitale. Pentru siguranţa intervenţiilor chirurgicale şi protecţia pacienţilor împotriva infecţiilor, asigurăm o  circulaţie continuă a aerului, realizată cu centrale de purificare, echipate cu filtre hepa, precum şi sterilizarea acestuia cu lămpi bactericide cu emitere de radiaţii ultraviolete în flux, ceea ce oferă garanţie absolută şi elimină riscul apariţiei infecţiilor intra-spitaliceşti. Pentru fiecare pacient folosim seturi de îmbrăcăminte, câmpuri sterile şi instrumentar de unică folosinţă. Sterilizarea instrumentarului se realizează cu ajutorul staţiei de sterilizare cu program ultrarapid şi rapid.

Fluidizarea circuitelor pacienţilor este realizată cu ajutorul a 3 mese de operaţie mobile (produse de firma UFSK din Germania), care prin ergonomia şi ingeniozitatea lor cu schimbarea poziţiei pacientului (şezândă, semişezândă şi culcat) în timpul anesteziei, transportului şi intervenţiei chirurgicale, ne asigură un confort sporit atât pentru bolnav, cât şi pentru medicul operator.

Blocul operator ONIOPTIC este echipat cu cel mai modern echipament produs de către firma americană Alcon SUA  numit CONSTELLATION, care ne permite efectuarea atât a intervenţiilor chirurgicale pentru cataractă (prin conectarea sondei de faco-fragmentare Ozil), cât şi pentru retină. Acest sistem, lansat pe piaţa mondială în iunie 2009, a revoluţionat nivelul de performanţă chirurgicală prin aplicarea unor metode operatorii noi, de o mare acurateţe. Intervenţiile chirurgicale pot fi efectuate prin incizii oculare foarte de mici, atât pentru cataractă, cât şi cele pentru retină, care nu mai necesită sutură şi permit o vindecare foarte rapidă.

Microscopul operator Leica F40, echipat cu sistem automatizat pentru vizualizarea retinei (BIOM), este cea mai modernă variantă de vizualizare endo-oculară şi retiniană, oferind posibilitatea redării intervenţiilor chirurgicale pe monitor şi înregistrare pe DVD. Dispunem de asemenea, de o gamă  complexă de instrumentar pentru intervenţiile de cataractă, glaucom, retină sau strabism.


Tehnici avansate de microchirurgie oculară:

 • Intervenţii cu laserul Excimer pentru corecţia miopiei, hipermetropiei şi astigmatismului.
 • Chirurgia cataractei prin facoemulsificare (ultrasunete) cu implant artificial de cristalin “premium”.
 • Chirurgia tuturor formelor de glaucom.
 • Chirurgia strabismului şi a afecţiunilor oculare ale copilului.
 • Intervenţii chirurgicale estetice la nivelul pleoapelor şi zonei oculare.
 • Tratamentul chirurgical al afectiunilor conjunctivale si pterigionului.

NOU - UNIC ÎN OLTENIA!!

Tratamente chirurgicale complexe pentru boli vitreo-retiniene:

 • DEZLIPIRE DE RETINĂ;
 • RETINOPATIE DIABETICĂ;
 • HEMORAGII ŞI MEMBRANE VITREO-RETINIENE;
 • EPIMEMBRANE RETINIENE;
 • GAURĂ MACULARĂ;
 • DEGENESRESCENŢĂ MACULARĂ SENILĂ;

Metode chirurgicale de mare acurateţe:

 • Recuperare rapidă în condiţii de maximă siguranţă şi confort,
 • Fără internare, fără sutură, fără durere,
 • Personal înalt calificat şi experimentat,
 • Ambient plăcut şi reconfortant.

NICOLAE TITULESCU, NR. 2, CRAIOVA
Tel. : 0351-185 869