Fundus camera cu angiofluorografie, Zeiss Visucam NMFA


VISUCAM permite reprezentarea fundului de ochi cu pupila dilatată. Operarea ușoară a camerei oferă rezultate rapide. Camera este potrivită în special pentru utilizări de rutină. Fundul ochiului poate fi evaluat pe imaginea vie ori pe imaginea unică de înaltă calitate. Capturarea imaginii și prezentarea ei este total electronică.
VISUCAM folosește principiul oftalmoscopic a camerelor moderne luând imaginea fundului de ochi la un unghi de 45º. Instrumentul operează într-un mod non-contact.
ANGIOFLUOROGRAFIA
Angiografia fluorescenta este o metodă de diagnostic în care pacientului îi este injectată o substanță de sodiu fluorescent. În consecință, documentația rezultatelor se face printr-o serie de imagini de angiograma, unde timpii corespunzători de injecție sunt alocați fiecărei imagini.
În modul FLUO, camera capturează imagini alb/negru ale ochiului pacientului. Pentru asta, ochiul pacientului este iluminat cu lumina albastră, care excită soluția injectată de sodiu fluorescent în a emite lumina fluorescentă. Lumina verde emisă este filtrată în cameră.
Absolut necesar în:
- Diagnosticul și tratamentul bolilor retiniene: retinopatia diabetică, boli vasculare retiniene, etc;
- Monitorizarea glaucomului.