Vezi lumea cu alți ochi!

Dedicăm fiecare zi sănătății tale!

Serviciile medicale de cea mai bună calitate reprezintă pentru noi o obligație fundamentală în fața celor care ne încredințează sănătatea lor

De ce Onioptic?

Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața medicală românească, Onioptic a devenit rapid prima alegere a pacienților cu probleme oftalmologice din regiune.
Inovația a fost motorul dezvoltării Onioptic, din dorința de a oferi pacienților noștri cele mai bune produse și servicii! Astfel, suntem primii care am introdus sistemul computerizat de prescriere al ochelarilor, primii care am introdus tehnologia spectral domain în tomografia în coerență optică în România. Suntem, de asemenea, centrul medical oftalmologic cu cea mai extinsă și veche bază de date. Cu ajutorul ei, putem dispensariza și urmări toate afecțiunile oftalmologice, unele dintre ele grave, care necesită o monitorizare atentă în timp.
Supraspecializare chirurgicală. Centrul de chirurgie Onioptic promovează politica supraspecializării, fiecare medic oftalmolog fiind pregătit într-un anumit domeniu. Astfel puteți beneficia de cele mai bune sfaturi medicale, iar chirurgii noștri se implică direct în fiecare pas al procedurilor chirurgicale, de la efectuarea examinărilor premergătoare intervențiilor chirurgicale și până la finalizarea tratamentului prin vindecarea completă.
Tehnologia ultraperformantă ne situează la nivelul standardelor internaționale în oftalmologie, unele echipamente fiind achiziționate în premieră în România: Sistemul de microchirurgie oculară Constellation a fost achiziționat în 2009, chiar după lansarea de către firma americană Alcon, utilizat în intervențiile chirurgicale pentru cataractă și retină. Tomograful Cirrus HD 4000, cel mai modern produs al firmei Zeiss, a fost achiziționat în februarie 2008, actualizat permanent, ulterior înlocuit cu Ciruss OCT-HD 5000 în 2014, investigație foarte importantă pentru diagnosticarea și urmărirea unor boli oculare grave cum ar fi degenerescența maculară senilă, retinopatia diabetică și glaucomul cu unghi deschis. Angiofluorograful Zeiss-Visucam NH-MN este cel mai modern echipament pentru efectuarea angiografiei retiniene, iriene și fotografierea fundului de ochi. Microscopul operator Leica F40.
Pregătirea continuă a personalului. Suntem tot timpul conectați la nou, în clinica noastră folosindu-se cele mai noi tehnici chirurgicale și dispozitive, unele efectuate în premieră: Opțiuni chirurgicale noi în tratamentul bolilor oftalmologice - primul “live surgery” organizat în Oltenia cu transmiterea în direct a celor mai moderne intervenții chirurgicale din oftalmologie, 14 mai 2011.
Reconstrucția polului anterior prin implantare de Iris Match, Conferinţa Națională de Oftalmologie Timişoara 2011. Refacere orbitară cu implant de poliamidă, prezentare Congresul de Oftalmopediatrie Cluj Napoca 2006.

Istoric si evolutie

1997

Înființare Onioptic, primul centru de consultații oftalmologice din Oltenia echipat cu tehnologie ultraperformantă și prima optică medicală automatizată pentru execuția ochelarilor.

1998

Dezvoltarea de noi proiecte în domeniul opticii medicale, prin încheierea primelor parteneriate străine. Devenim importatori de produse optice din Italia și Franța. În luna septembrie obținem premiul Essilor pentru cel mai bun centru din țară specializat în prescrierea și execuția ochelarilor progresivi.
Implementarea unor noi metode de investigație, de mare acuratețe, și crearea primului centru oftalmologic din țară în care a fost introdusă evidenața informatizată a pacienților. Programul utilizat (OPTILINK, produs de firma japoneză TOPCON) coordonează un echipament specializat în prescrierea computerizată a ochelarilor și efectuarea consultațiilor oftalmologice. Baza noastră de date, creată în 1998, cuprinde peste 300.000 de pacienți al căror istoric oftalmologic durează de 19 ani.

1999

Cu un număr de peste 12000 pacienți anual, am decis deschiderea celui de-al doilea centru de referință oftalmologică în Craiova.

2000

Extinderea portofoliului de proiecte prin încheierea unui parteneriat cu firma Fielmann din Germania (cea mai mare rețea de optici medicale din Europa). Infiinţăm rețeaua de distribuție în România de articole dedicate îngrijirii vederii: rame de ochelari de vedere, ochelari de soare, lentile de contact, accesorii pentru ochelari.
În luna octombrie înființăm primul centru de referință în afara Craiovei, la Tg.Jiu, ce corespunde celor mai înalte standarde de calitate medicală, unde își desfășoară activitatea 4 medici, 2 asistenți medicali, 3 reprezentanți medicali.

2001

Deschidem cel de-al patrulea centru de referință în Pitești, unde lucrează 6 medici oftalmologi, 1 asistent medical îi 2 reprezentanți vânzări.

2005

Dezvoltarea și diversificarea activității chirurgicale prin înființarea Centrului de Chirurgie refractivă în Craiova, dedicat corecției viciilor de refracție (defectelor de vedere), ca urmare a achiziționării Sistemului Zeiss de chirurgie refractivă de o mare acuratețe și performanță. Astfel, firma noastră încheie cercul de corecție al defectelor de vedere, venind în întâmpinarea clienților care nu mai doresc să poarte ochelari sau lentile de contact.

2006

Extinderea rețelei de centre medicale oftalmologice prin inaugurarea celui de-al 5 lea centru de referință la Slatina.
Cel de-al 3-lea centru de referință deschis în Craiova pentru efectuarea de consultații medicale, vânzare de echipamente optice.

2007

Înființarea Centrului de Investigații oftalmologice prin lărgirea domeniului de explorări funcționale oftamologice, ca urmare a alocării unor resurse importante pentru achiziționarea tomografului în coerență optică Cirrus HD (cea mai modernă tehnologie produsă de firma Zeiss la acea data și primul achiziționat în România) și a celui mai modern angiofluorograf din țară.

2010

Înfiinţarea Centrului de Chirurgie oftalmologică cu o investiție de 400.000 euro în echipamentele chirurgicale oftalmologice, de sterilizare și condiționare a aerului.

2015

Înființarea Spitalului de Oftalmologie Onioptic

2017

Onioptic, sistem oftalmologic integrat! De la consultații, investigații, laborator analize, tratamente, operații, până la monitorizare și optică, oferim cea mai largă gamă de servicii oftalmologice

Misiune și Valori

De-a lungul anilor, ne-am dedicat toate resursele pentru a asigura fiecărui pacient servicii medicale profesioniste, bazate pe un suport tehnologic de ultimă generație, în condiții impecabile de siguranță și confort. Ne dorim să fim permanent la dispoziția dumneavostră și să vă ajutăm prin cele mai competente sfaturi și recomandări pentru orice produs și serviciu destinat vederii dumneavoastră: intervenții chirurgicale oftalmologice, investigații oftalmologice, consultații oftalmologice pentru toate vârstele, produse de optică medicală, produse pentru îngrijirea vederii. Profesionalismul, atitudinea orientată către pacient, promptitudinea și calitatea actului medical sunt valorile după care ne ghidăm. Creșterea calității și complexității produselor și serviciilor Onioptic, oferirea lor într-un sistem unitar reprezintă scopul activităţii noastre, dorind să devenim un etalon al valorilor şi sigurantei actului medical. Astfel, ne propunem să îmbunătățim continuu calitatea produselor și serviciilor oferite, să fim permanent un model de referință în domeniul sănătății. Suntem hotărâți să ne evaluăm performanțele ținând cont de cele mai înalte standarde internaționale și depunem eforturi concentrate pentru ridicarea standardelor de calitate pe piața medicală românească.