Investigații

Investigaţie recent dezvoltată, care a revoluţionat imagistica oftalmologică, utilă în obţinerea de imagini de rezoluţie foarte înaltă, necesare în analiza tridimensională (strat cu strat) a retinei, corneei şi nervului optic. Tehnologia OCT ne dă posibilitatea achiziţionării unor imagini “în timp real”, sub formă de secţiuni, similare celor histopatologice. Astfel, pe lângă diagnosticarea celor mai diverse afecţiuni retiniene, corneene, de nerv optic şi de unghi camerular, inclusiv a glaucomului cu unghi deschis şi închis, această tehnologie, prin folosirea unor soft-uri extrem de performante, permite comparea computerizată a acestor imagini şi urmărirea evoluţiei afecţiunilor oculare pe termen nelimitat.

Investigaţie oftalmologică care are drept scop vizualizarea circulaţiei sanguine coroidiene, retiniene şi iriene, precum şi evidenţierea anumitor leziuni de fund de ochi. Constă în injectarea intravenoasă a unei substanţe fluorescente, şi urmărirea (prin fotografii seriate) a circulaţiei acestei substanţe. Aceste imagini pot fi înregistrate şi memorate, permiţând urmărirea în timp a afecţiunii, precum şi eficacitatea tratamentului. Este extrem de utilă în diagnosticarea anumitor afecţiuni ale retiniei, coroidei, nervului optic sau irisului, cum ar fi obstrucţii vasculare, degenerescenţă maculară, distrofii corio-retiniene, etc.

Fotografierea alb-negru sau color a fundului de ochi, care permite o documentare fotografică a bolilor oculare, în diverse stadii de evoluţie.

Investigaţie cu ajutorul căreia este analizată suprafaţa anterioară a corneei din punct de vedere al formei, curburii şi dioptriilor acesteia, precum şi diagnosticarea precoce a keratoconusului. Este o investigaţie obligatorie în chirurgia refractivă, pentru stabilirea oportunităţii intervenţiei chirurgicale de corecţie a viciilor de refracţie cu laser excimer şi a eligibilităţii pacienţilor pentru acest tip de operaţie.

Investigaţie care utilizează ultrasunetele, necesară pentru examinarea diverselor structuri anatomice ale globului ocular şi orbitei, mai ales în prezenţa mediilor oculare opace. Oferă informaţii arhitecturale, imagini de secţiune ale globului ocular şi orbitei, măsurarea diverselor segmente anatomice oculare în scop chirurgical sau diagnostic.

Metodă de investigaţie ce foloseşte de asemenea ultrasunetele, necesară pentru măsurarea dioptriilor cristalinului artificial ce se implantează în operaţiile de cataractă, precum şi a diverselor structuri oculare.

Metodă subiectivă de evaluare a sensibilităţii retiniene, extrem de utilă în diagnosticarea glaucomului, precum şi a afecţiunilor retiniene şi neurologice.

Examinare ce constă în analiza calitativă şi cantitativă a celulelor endoteliului cornean, măsurarea densităţii celulare şi a grosimii corneene. Metoda prezintă importanţă majoră în diagnosticarea şi urmărirea anumitor boli ale corneei (distrofie corneană profundă), precum şi în chirurgia cataractei.

Măsurarea grosimii corneei, necesară în chirurgia refractivă şi pentru ajustarea tensiunii oculare.

Metodă modernă de măsurare a presiunii intraoculare, fără contact cu ochiul examinat. Pe lângă timpul redus de examinare, se elimină riscul de infectare oculară şi se evită folosirea picăturilor anestezice.

Metodă modernă de examinare a fundului de ochi care permite o vizualizare foarte extinsă a retinei, dar şi a nervului optic, vascularizaţiei coroidiene şi retiniene.

Metodă modernă de prescriere automatizată a ochelarilor şi lentilelor de contact, precum şi evidenţierea anomaliilor de motilitate oculară, măsurarea deviaţiei strabice şi aprecierea vederii stereoscopice.

Metodă modernă de măsurare automată a dioptriilor oculare, razei de curbură a corneei

Programează-te

pentru a beneficia de servicii oftalmologice de excepție